Curriculum voor de kinderen (april 2011)

Curriculum voor de kinderen (april 2011)

24-04-2011 - 15:36

Onze keuze voor thuisonderwijs voor de kinderen betekent dat de volledige verantwoordelijkheid voor de lesstof bij ons als ouders komt te liggen. Wat wil je je kinderen meegeven richting volwassenheid? We hebben ons lange tijd verdiept in wat de mogelijkheden zijn.

We vinden het belangrijk dat de kinderen het Nederlands goed leren beheersen. Daarom hebben we gekozen de kinderen niet alleen een methode Nederlands (Taal Actief) aan te bieden, maar ook een rekenmethode (Wis en Reken), een schrijfmethode (Schrijftaal) en een geschiedenismethode (Bij de tijd) in het Nederlands. Zo houden de kinderen ook door scholing contact met de Nederlandse taal.

Naast deze vakken willen we een thuisonderwijscurriculum aanschaffen bij Sonlight. Sonlight biedt sinds 1990 thuisonderwijsmaterialen aan vanuit de wens zendelingen te helpen langer op het zendingsveld te blijven. De lesstof van Sonlight is dan ook bij uitstek geschikt voor zendingskinderen door de internationale focus van de boeken die worden gebruikt. Inmiddels ontvangt Sonlight jaar na jaar verschillende onderscheidingen voor de hoge kwaliteit van hun curricula.

We zijn vol vertrouwen dat we met deze goede materialen goed thuisonderwijs kunnen geven.

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties