Verslag Engelandreis (mei 2010)

Verslag Engelandreis (mei 2010)

24-05-2010 - 15:04

Begin mei 2010 zijn we 2 weken naar Engeland geweest ter verdere voorbereiding. We hebben het erg goed gehad.

We hadden gehoopt wat huurwoningen te gaan bezichtigen, maar nu ons huis nog niet definitief is verkocht hebben we daarvan afgezien. Wel zijn we bij een makelaar van huurwoningen geweest om informatie in te winnen. Ons is verteld dat het geen probleem is om als buitenlanders een woning te huren, mits we de huur 6 maanden vooruit betalen. Ook zal het huurcontract niet meteen voor een langere periode gesloten kunnen worden, maar eerst voor een half jaar. Overigens gelden de gebruikelijke voorwaarden.

Verder hebben we de River School bezocht, de school die we op het oog hebben voor het onderwijs van de kinderen. We zijn eerst langs geweest voor een gesprek met de directeur en voor een rondleiding. De volgende dag mochten Vanya een hele dag meedraaien in de Reception class (te vergelijken met ons kleuteronderwijs) en Issa is een ochtend naar de Nursery (soort peuterspeelzaal) geweest. Dat was voor beiden een zeer positieve ervaring. Ook de leerkrachten gaven aan dat zij tevreden waren. We zijn ervan overtuigd dat de River School een goede keuze is. We horen nog of de kinderen worden toegelaten, tot nog toe is de verwachting dat dit geen probleem zal zijn.

Natuurlijk hebben we ook genoten van onze vakantie op andere manieren. Zo werd op de boerderij waar we een huisje hadden gehuurd een kalfje geboren waar we bijna meteen bij waren. De kinderen hebben het varken gevoerd en leuk gespeeld. We konden als gezin even op adem komen. Voor wat foto-impressies kunt u op de pagina ‘Over ons’ bekijken bij de ‘kiekjes’.

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties