Onder de Mangoboom

Posted: 02-07-2019 - 20:57.

Onder de Mangoboom

(Hieronder kunt u lezen wat één zendeling teweeg heeft gebracht in het leven van Emy van Polen-Manuel. Emy heeft dit voor ons opgeschreven zodat wij het op onze website kunnen gebruiken.)

Mijn naam is Emy van Polen-Manuel en dit is mijn bekeringsverhaal.

Ik ben geboren op de Filipijnen in het dorpje General Mamerto Natividad. Ik ben de oudste van ons gezin, na mij komen nog één broer en zes zusjes.

In ons dorpje stond wel een Katholiek kerkje, maar deze eredienst sprak mij niet aan. Op een dag is er iemand uit een ver vreemd land naar ons toegekomen. Onder de grote mangoboom vertelde zij prachtige Bijbelverhalen met kleurig tekeningen. Mijn moeder moest daar niets van weten en vond het niet goed dat ik daar heen ging. Ik voelde me er als kind er toe aangetrokken, en daarom ging ik er toch stiekem naar toe.

Daar vertelde ze over Jezus en ik begon het langzaam te begrijpen. Ik vond het heerlijk en werd blij van om samen met alle andere kinderen te zingen. Op een gegeven moment ontdekte mijn moeder dat ik niet alleen bij de mangoboom ging kijken, maar dat ik ook naar de zondagsschool ging. Mijn moeder was daar erg boos over. Ze maakte het me erg moeilijk en zei: “Als je naar die evangelist wilt, ruim je eerst het hele huis op en geef je alle planten water en laat je de tuin netjes achter!”

Dat heb ik elke zondag in alle vroegte gedaan zodat ik toch naar de zondagsschool kon gaan. Daar heb ik mijn hart aan de Here Jezus gegeven en Hij heeft mij nooit meer losgelaten of verlaten.

Na mij is eerst mijn broer en later ook al mijn zusjes tot geloof gekomen en werden we in de rivier gedoopt. Een tijd later is mijn vader en als laatste ook mijn moeder tot geloof gekomen. Mijn broer is nu voorganger van een kleine gemeente vlakbij mijn geboortedorp.

Door een tekort aan verpleegkundige personeel in Nederland ben ik in Eindhoven terechtgekomen. Daar heb ik mijn man ontmoet. Samen hebben we twee zonen gekregen, die op hun beurt ook weer zijn getrouwd. We zijn gezegend met vijf kleinkinderen en er zijn twee kleinkinderen opkomst. Ik ben een heel gelukkige oma, want al mijn kinderen en hun gezinnen hebben de Here Jezus als onze persoonlijke verlosser, schepper en Heer aangenomen.

Wat is God toch geweldig goed voor ons allemaal! Hij houdt daadwerkelijk van iedereen. Dus ook van jou! Wat is jouw antwoord op Zijn oneindige liefde?

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties