‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Jurgen & Katja Klik hier als u de mail niet goed kan lezen: Laptop, tablet en smartphone pdf Print Afmelden van deze nieuwsbrief

God dienen op Madagaskar
Klik hier als u de mail niet goed kan lezen: Laptop, tablet en smartphone

Nieuwsbrief Jurgen & Katja december 2023

Het is een voorrecht om jullie weer op de hoogte te brengen van onze belevenissen op Madagaskar.

In deze brief:

  • Tickets geboekt!
  • Nog even hier
  • Sambivelo
  • En nog meer...
Bekijk deze mail als webpagina

Tickets geboekt!

Wat gaat de tijd toch snel! We gaan alweer naar het nieuwe jaar toe. Dat betekent ook dat 14 februari nadert en dat is de datum dat we onze vliegticket naar Nederland hopen te verzilveren. Na drie jaar komen we weer op verlof naar Nederland.

Yes! De tickets zijn geboekt!

Yes! De tickets zijn geboekt!

We hebben een wat langere periode uitgetrokken voor dit verlof. Daar hebben we verschillende redenen voor. Eén reden is dat Vanya haar eindexamens gaat doen. Ook Issa zal een examen (nog niet alle) afleggen. Dat betekent dat, zeker de eerste maanden, het geen verlof voor hen zal zijn. Ze zitten goed in hun stof maar dat betekent niet dat ze onderuit kunnen gaan zitten.

Tijdens het verlof hopen we ook op meerdere plaatsen het één en ander te vertellen over ons werk op Madagaskar. We hebben gemerkt dat het onderhouden van contacten soms lastiger wordt naar mate je langer wegblijft—en drie jaar is best wel weer een lange periode. Daarom dus meerdere presentaties, door het land heen. Inmiddels zitten de weekeinden in maart en april al vol. We hebben er ontzettend veel zin in om iedereen weer bij te praten. We hebben een pagina op onze website waarop u kunt zien waar we allemaal uitgenodigd zijn.

Wilt u ons ook uitnodigen? Dat kan ook via deze pagina:

AGENDA

Nog even hier

Voordat we op verlof gaan hebben we nog even de tijd om het één en ander af te ronden hier op Madagaskar. Dat klinkt veel belovend … Maar afronden betekend eigenlijk zoiets als er voor zorgen dat we zonder veel gedoe de draad weer kunnen oppakken als we terug komen.

Samibivelo

Jurgen hoopt deze maand nog af te reizen naar het dorp. Hij gaat samen met Vanya. Ze hopen een mooie tijd samen te hebben omdat we verwachten dat dit voor Vanya voorlopig de laatste keer is dat ze naar het dorp gaat.

In Maromaboka hopen ze Sambivelo te ontmoeten. Het ziekenhuis in Ambovo heeft weer een doos vol met medicijnen en andere medische artikelen gedoneerd. Vooral de Malaria medicijnen zullen erg welkom zijn. We weten op het moment niet zo goed hoe het met Sambivelo gaat omdat we hem niet kunnen bereiken. Misschien is zijn telefoon kapot of is de zendmast in de grond gezakt.. Je weet het maar nooit :) We nemen voor de zekerheid maar een nieuw mobieltje voor hem mee.

Bekijk hier Jurgens ritje naar het ziekenhuis

Sambivelo en zijn zus voor zijn huis in Maroamboka

Sambivelo en zijn zus voor zijn huis in Maroamboka

In september heeft Jurgen nog persoonlijk met Sambivelo gesproken. Hij vertelde dat het goed ging en dat hij ook weer naar school gaat. De mensen beginnen door te krijgen dat hij verstand heeft van ziekenverzorging. Het is zo nu en dan wel lastig want, zoals we al eerder voorspeld hadden, er zijn ook mensen die misbruik willen maken van het feit dat Sambivelo nog jong is. Ook de officiele dokter verderop in het gebied liet al weten dat hij niet zo gecharmeerd is van de hulp die Sambivelo aan de mensen biedt. De dokter vond het zelfs niet goed dat Sambivelo mensen zou testen op Malaria.

Deze jaloezie hadden we ook al wel voorzien, en we hadden Sambivelo er al op voor bereid. Toen de dokter hem er op aansprak, heeft Sambivelo gezegd dat hij dit deed met de toestemming en hulp van iaban’i Vanya (Jurgen dus), en de andere oudsten in het dorp. Jurgen hoopt hem dus later deze maand weer te spreken en hem een hart onder de riem te steken.

Ons huis in het dorp

Jurgen neemt ook diverse bouwmaterialen mee. Het houten huis kan wel opknapwerk gebruiken. We hopen in ieder geval de metalen platen op het dak weer goed vast te zetten voordat het cyclonenseizoen weer aanbreekt.

Verder zullen Jurgen en Vanya het huis nog even een goede schoonmaakbeurt geven.

We hopen, nà het verlof, het huis te kunnen gaan gebruiken voor Malagasy zendingsstudenten. Er zijn al diverse initiatieven bezig waarin enthousiaste Malagasy christenen onderwijs krijgen over zendingswerk onder hun eigen landgenoten.

Vertaalwerk

Inmiddels is er ook een goede start gemaakt van de vertaling van het boek Genesis. De eerste vijf hoofdstukken zijn digitaal en klaar om opnieuw gecontroleerd te worden.

Menja is blij met zijn laptop

Menja is blij met zijn laptop.

In de vorige nieuwsbrief hebben we geschreven dat Menja (onze vertaler) heel graag een laptop wilde hebben. Dat vonden we een goed idee en we hebben er één aangeschaft die die we hem in september gegeven hebben. We hopen dat het hem tot zegen mag zijn

Al het vertaalwerk kunt u via onze website bekijken:
Genesis
Handelingen der Apostelen
Het evangelie van Lukas
Al het materiaal

Iaban’i Velotia de koning

Misschien herinnerd u zich ook nog wel dat we in de vorige nieuwsbrief het geweldige nieuws hebben verteld over de koning van Beono. Hij had een indrukwekkende confrontatie met de geestelijke wereld. Een boze geest had zijn onderkomen gevonden bij de dochter van iaban’i Velotia. De dochter werd bevrijd door de macht van Jezus en dit deed de koning besluiten om samen met zijn gezin Jezus te gaan volgen.

Afgelopen september heeft Jurgen hem geïnterviewd en dat hebben we online staan, inclusief ondertiteling:

Iabani Velotia's Wonderlijke Getuigenis! [de koning erkent de Grote Koning]

Iabani Velotia's Wonderlijke Getuigenis! [de koning erkent de Grote Koning]

Auto

We willen u ook ontzettend bedanken voor de gulle giften die we hebben mogen ontvangen voor het onderhoud van de auto/motor. Zoals we al wel eerder hebben uitgelegd, krijgt de auto hier op Madagaskar het flink te verduren en dat betekend een doorlopende kostenpost wat betreft het onderhoud/reparaties. Maar sinds onze oproep zijn er meerdere mooie giften binnen gekomen zodat we ons hier voorlopig geen zorgen over hoeven maken. We zijn dankbaar dat u ook op deze manier langszij bent gekomen!

Dank u wel!

We hopen dat u na het lezen van deze brief, net als wij, ook uitziet naar wat de toekomst gaat brengen. We kunnen plannen maken maar één ding weten we zeker: “wat de Heer van plan is, gebeurt.” (Spreuken 19:21)

We voelen ons bevoorrecht dat we zo veel steun krijgen in ons werk. Bedankt voor uw gebed, medeleven, en ondersteuning!

Samen met jullie willen we op de Heer blijven vertrouwen! Want God is goed, altijd! En altijd is God goed!

Van harte Gods zegen toegewenst,

Katja & Jurgen
Vanya, Issa, Abbey, Dani en Siemen Hofmann.

Together near Maromaboka 2023

the family hofmannWe zijn heel dankbaar voor uw interesse in ons werk onder de Antanala mensen op Madagaskar. We waarderen de betrokkenheid en ondersteuning van de mensen die God om ons heen heeft gezet. Dit werk is veel groter dan ons gezin en we zouden het niet alleen kunnen doen.
U hebt zich ofwel opgegeven voor deze nieuwsbrief of u hebt een belangrijke rol gespeeld in onze levens waardoor we dachten dat u graag op de hoogte zou willen blijven wat betreft onze 'reis'. Als u de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen kunt u zich afmelden via deze link: afmelden.

Bekijk als webpagina

Jurgen & Katja Hofmann
BP714, Antananarivo 101 Madagaskar
contact@jurgenenkatja.nl


afmelden
Copyright © 2023 jurgenenkatja.nl. All rights reserved.