‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Jurgen & Katja Klik hier als u de mail niet goed kan lezen: Laptop, tablet en smartphone pdf Print Afmelden van deze nieuwsbrief

God dienen op Madagaskar
Klik hier als u de mail niet goed kan lezen: Laptop, tablet en smartphone

Nieuwsbrief Jurgen & Katja maart 2024

Het is een voorrecht om jullie weer op de hoogte te brengen van onze belevenissen op Madagaskar.

In deze brief:

  • Het is zover!
  • Schoolwerk en andere ...
  • Gastspreker en presentaties
  • En nog meer...
Bekijk deze mail als webpagina

Het is zover!

14 februari ligt alweer een maand achter ons. Dat was de dag dat we na drie jaar voet op eigen bodem mochten zetten. We hebben een goede reis gehad en werden van het vliegveld opgehaald door David Pavlotzky en Susanna Geerstma. Heerlijk om weer even bekende gezichten te zien. Natuurlijk hadden we wel contact met hen terwijl we nog op Madagaskar waren … Maar echt zien is toch wel heel fijn.

We mogen genieten van een fijn huis in Oudewater, Utrecht. Het gezin waar we dit huis van huren heeft het speciaal voor zendelingen die op verlof komen beschikbaar gesteld. Het huis heeft de naam ‘Elim.’ Elim was de plaats waar de Israëlieten vlak na de uittocht uit Egypte tot rust mogen komen. Erg toepasselijk dus.

Schoolwerk en andere verplichtingen

Vanya hoopt haar eindexamens te doen. Ook Issa zal een examen (Engels) afleggen. Dit betekent dat, zeker de eerste maanden, het geen verlof voor hen zal zijn. Ze zitten goed in hun stof maar dat betekent niet dat ze onderuit kunnen gaan zitten.

Het is wel even een regelwerkje. Veel lieve mensen willen ons graag zien, en wij hen uiteraard ook. Maar ja, kleine kindjes worden groot en die zeggen nu dat ze niet altijd mee willen omdat ze anders al snel op achter lopen met hun schoolwerk. Terecht natuurlijk, maar soms wel jammer voor de bezoekjes. We hebben het immers altijd over de ‘familie Hofmann,’ en dan is het wel eens vreemd dat er maar een deel op bezoek komt. Heel af en toe betekend dit ook dat ik (Jurgen) soms alleen op bezoek kom want Katja is ook nog eens juf. Zo, in aanloop naar de examens heeft zij het er niet rustiger op gekregen. Gelukkig wordt dit in Nederland goed begrepen. In de Malagasy (plattelands) cultuur blijft men zoiets maar gek vinden.

Gastspreker en presentaties

Tijdens het verlof hopen we ook op meerdere plaatsen het één en ander te vertellen over ons werk op Madagaskar. We hebben gemerkt dat het onderhouden van contacten soms lastiger wordt naar mate je langer wegblijft—en drie jaar is best wel weer een lange periode. Daarom dus meerdere presentaties, door het land heen. Inmiddels zitten de weekeinden in maart en april al vol. We hebben er ontzettend veel zin in om iedereen weer bij te praten. We hebben een pagina op onze website waarop u kunt zien waar we allemaal uitgenodigd zijn. Wilt u ons ook uitnodigen? Dat kan ook via deze pagina:

AGENDA

Confronterend

Op het moment van schrijven zitten we een weekje in Den Helder. Inmiddels hebben we al een deel van de familie weer gezien. Ik ga strakjes op bezoek bij mijn ouders in Schagen. Tijdens on verlof in 2020 konden we elkaar maar weinig zien en sindsdien is mijn vader behoorlijk achteruit gegaan (dementie). Het leven gaat door en mensen om ons heen worden ouder. Het is niet altijd makkelijk om ver weg te zijn en dan bericht te krijgen van ziek en zeer, en sterfte. We ervaren dat op Madagaskar van twee kanten. Lieve mensen uit het dorp blijken overleden te zijn als we er weer komen en eenmaal weer in de ‘bewoonde’ wereld komen soms berichten binnen dat bekenden in Nederland ons zijn ontvallen.

Vreugdevolle verwachting

We leven in een gebroken wereld, maar dat zal niet altijd zo blijven. We weten uit Gods woord dat de Here heeft beloofd om alles nieuw te maken. Wat een fantastische dag zal dat zijn. Een dag waar we naar mogen uitzien. Nu al mogen we sprankjes van Zijn koninkrijk ervaren. Het is heerlijk om elkaar weer te ontmoeten. Afgelopen zondag waren we in onze thuis gemeente, de evangelische gemeente ‘de Ambassade.’

Alle lieve knuffels, dikke zoenen, mooie geschenken, en blijde blikken deden ons ontzettend goed.

En wat dan te denken van de mooie wandelingen in de Helderse duinen en op de dijk! Samen met lieve vrienden even heerlijk uitwaaien in de frisse buitenlucht van Den Helder … Kouddddd! Maar, als je dan de zon over de Noordzee mag zien ondergaan, ja, dan zien we een stukje hemels koninkrijk.

Openbaringen 21:5
En Hij Die op de troon zit, zei: Zie, Ik maak alle dingen nieuw.

Werk

Toch nog even wat over het werk op Madagaskar. Inmiddels is het voor veel van u wel duidelijk welk werk wij mogen doen op Madagaskar. Afgelopen jaar zijn we ook begonnen om audio-opnamen van de Bijbelverhalen op micro-sd kaartjes te schrijven. Die kaartjes geven we dan aan betrouwbare broeders en zuster in de dorpen. Ze kunnen vaak niet goed lezen en dus plaatsen ze dat kaartje in hun telefoon of radio en leren ze de verhalen uit hun hoofd door er naar te luisteren.

Nu zou het heel eenvoudig zijn om ‘even’ 100 van deze micro-sd kaartjes via het internet te kopen. Maar ja, die kaartjes zijn niet gratis. Daar staat tegenover dan dat velen van ons nog wel ergens zo’n kaartje hebben liggen. De meeste hebben inmiddels een kaartje van 32gb of groter in hun telefoon. Dat kaartje van 4gb is te klein geworden. Te klein voor u? Prima voor ons!

Mocht u nu nog zo’n kaartje in het laatje van uw bureau, keukenkastje, etui, of rommelbakje liggen? Dan houden wij ons van harte aanbevolen. U kunt het kaartje opsturen in een gefrankeerde envelop naar ons adres voor de komende maanden:

Titus Brandsmastraat 20, 3421CC Oudewater Nederland

Dank u wel!

We zijn dankbaar dat we weer even in de Lage Landen mogen zijn. We hopen ergens in de komende maanden nog een ‘lunch bijeenkomst’ te organiseren. Dat zal dan op een zondag zijn, nà de kerkdienst. We willen dan wat meer tijd uittrekken om, onder het genot van een kom soep, u meer te vertellen over het werk op Madagaskar. In die setting is het ook makkelijker om vragen te beantwoorden. We houden u op de hoogte.

Natuurlijk kunt u ook eerder te weten komen waar we uithangen. Daarvoor wijzen we nog een keertje op onze agenda:

AGENDA

We hopen dat u na het lezen van deze brief, net als wij, ook uitziet naar wat de toekomst gaat brengen. We kunnen plannen maken maar één ding weten we zeker: “wat de Heer van plan is, gebeurt.” (Spreuken 19:21)

We voelen ons bevoorrecht dat we zo veel steun krijgen in ons werk. Bedankt voor uw gebed, medeleven, en ondersteuning!

Samen met jullie willen we op de Heer blijven vertrouwen! Want God is goed, altijd! En altijd is God goed!

Van harte Gods zegen toegewenst,

Katja & Jurgen
Vanya, Issa, Abbey, Dani en Siemen Hofmann.

Together near Maromaboka 2023

the family hofmannWe zijn heel dankbaar voor uw interesse in ons werk onder de Antanala mensen op Madagaskar. We waarderen de betrokkenheid en ondersteuning van de mensen die God om ons heen heeft gezet. Dit werk is veel groter dan ons gezin en we zouden het niet alleen kunnen doen.
U hebt zich ofwel opgegeven voor deze nieuwsbrief of u hebt een belangrijke rol gespeeld in onze levens waardoor we dachten dat u graag op de hoogte zou willen blijven wat betreft onze 'reis'. Als u de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen kunt u zich afmelden via deze link: afmelden.

Bekijk als webpagina

Jurgen & Katja Hofmann
BP714, Antananarivo 101 Madagaskar
contact@jurgenenkatja.nl


afmelden
Copyright © 2024 jurgenenkatja.nl. All rights reserved.