pdf Print Kunt u dit bericht niet goed lezen? Klik dan hier.
Nieuwsbrief november 2015 van Jurgen en Katja
In deze brief
ABO (Africa Based Orientation).

Bezoek lokale kerk.

Video.

Hoe vonden de kinderen het?

BELANGRIJK VERZOEK.
Gebedspunten
Dank de Heer:
  1. voor de goede tijd die we hier in Nakuru gehad hebben.
  2. dat er deze week weer 22 volwassenen en 28 kinderen bereid zijn om uit te gaan.
  3. dat we op dit moment allemaal redelijk gezond zijn. De afgelopen drie weken is bijna iedereen hier op ABO wel ziek/zwak of misselijk geweest.
Bidt voor/dat:
  1. een goede en voorspoedige reis naar Tana.

  2. onze aanvraag voor een werkvisum geen problemen zal geven.

  3. Katja en de kinderen hun draai in het onderwijs weer zullen vinden.

  4. onze overgang rustig en voorspoedig zal verlopen.

  5. we spoedig de taalstudie kunnen oppakken.
Contact
Jurgen & Katja Hofmann
Vanya, Issa, Abbey, Dani & Siemen

BP714, Antananarivo 101
Madagaskar

www.jurgenenkatja.nl
contact@jurgenenkatja.nl

Contact persoon Nederland:
Piet Heijnstraat 30
1782 RE Den Helder
06-54203683
Geven?
Via een online formulier

Door middel van een: Incassomachtiging


of zelf:

IBAN: NL91 RABO 0155657712
'AIM International' te Rhenen
O.v.v. : Project Zendingswer Madagaskar

Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar

finance.nl@aimint.org
Tel.: 0317-712467

Nieuwsbrief november 2015

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Hier is hij dan, onze eerste nieuwsbrief vanuit Afrika.

ABO (Africa Based Orientation)

Na een 8 uur durende vlucht zijn we op zaterdag 10 oktober even na 8 uur 's avonds veilig aangekomen in Nairobi. Na aankomst hebben we 3 nachten gelogeerd in het gastenhuis van AIM in Nairobi om vervolgens op dinsdag 13 oktober door te reizen naar Nakuru voor de conferentie.

We waren niet alleen! Totaal 22 volwassen en 28 kinderen - allemaal bereid om de Heer te dienen op heel verschillende plaatsen. We hebben de eerste week stilgestaan bij de Afrikaanse cultuur en waarden. Een en ander werd gepresenteerd door een Afrikaan die jaren in Engeland heeft gewoond en zodoende ook de westerse cultuur en waarden begrijpt. Het was ook erg goed om te praten met de andere zendelingen waarvan sommige al meerdere maanden of jaren op het zendingsveld aanwezig waren. We hebben veel van elkaar geleerd.

Andere onderwerpen die aan bod kwamen waren het Afrikaanse wereldbeeld, veiligheid en gezond leven... Wat te doen als je gebeten wordt door een slang of wat zijn de symptomen van bepaalde parasieten. De laatste week hadden we het over hoe je als zendeling werkelijk verschil kunt maken en verdiepten we ons in wereldreligies.

Bezoek lokale kerk

De drie zondagen werden benut om plaatselijke kerken te bezoeken. Wij waren ingedeeld in een kleine AIC (Africa Inland Church). De eerste zondag hebben we ons voorgesteld en heeft Jurgen kort verteld hoe hij tot geloof is gekomen. Onze namen zijn minder makkelijk uit te spreken dus werd Jurgen al snel 'babba Isaiah' en Katja 'mamma Isaiah' (naar onze oudste zoon Issa, wat Swahili is voor Jesaja) genoemd. Gasten, met name mzungus (witte man), komen er niet zo makkelijk vanaf. Jurgen moest de week er op maar even de woordverkondiging doen en Katja had vast wel ideeën voor de zondagsschool.

Na de kerkdiensten werden we uitgenodigd om bij iemand thuis te eten. Dat was een hele ervaring. Onze handen werden door de gastvrouw gewassen en daarna werd het eten opgediend. Wat ons opviel was dat men trots was op hun bezitting en dat ze geen enkel probleem hadden met het fotograferen daarvan. De laatste zondag werden we uitgenodigd bij één van de ouderlingen thuis. Dit was wat verder weg dus mochten we de auto van de voorganger lenen. Of Jurgen die wilde besturen... Geen stuurbekrachtiging, geen handrem, remblokken zo goed als versleten, koppeling... euh, gewoon een beetje harder duwen. En dan de weg! Wauw, autocross trajecten zijn er niets bij. Maar goed, ze wilde ons de wandeling besparen want dat zijn mzungus niet gewend. De andere leiders van de kerk kwamen 40 minuten later aan met de boodschap dat de wandeling goed voor hen was. De terugweg bestuurde de voorganger de auto zelf. Zijn kinderen reden ook gelijk mee. Tien mensen passen toch makkelijk in zo'n auto? In Afrika wel.

Video

Op het moment van schrijven zijn we weer terug in Nairobi en hebben we even rust om vervolgens op vrijdag 6 november door te vliegen naar Tana, Madagaskar. We hebben het hier goed en gaan morgen even een wandeling maken over de plaatselijke markt. De kinderen genieten van het spelen met hun nieuwe vriendjes.

We hebben verschillende video opnamen gemaakt van de afgelopen drie weken. Als de elektriciteit en het internet het toestaan zullen we ze uploaden zodat u het kunt bekijken op onze multimedia pagina (www.jurgenenkatja.nl/?p=89).

Hoe vonden de kinderen het?

Vanya had het erg naar haar zin. Zo verteld ze dat ze allerlei knutsletjes maakte met betrekking op de Afrikaanse culturen. Ook vond ze het interessant om te leren wat ze wel en wat ze niet moeten doen. Zo is het in de Afrikaanse cultuur niet gebruikelijk dat kinderen de oudere mensen recht aankijken. Ook het zomaar aanspreken van een oudere is niet gebruikelijk. Vanya zegt dat ze blij is om dat al vast maar te weten.

Issa: 'Er was een heel leuke speeltuin en het eten was lekker. Ik heb ook nieuwe vrienden gemaakt. We hebben geleerd over 14 verschillende dieren en landen.'

Abbey: 'Ik vond het leren over andere landen leuk. Ook het doen van projecten was leuk. De tussendoortjes waren lekker en we deden ook spelletjes.'

Dani: 'Juf heeft een boekje gegeven en dat was alles van ABO.'

Siemen: '.... '

Dit was het voor nu. We willen iedereen hartelijk danken voor de bemoedigingen die we mochten ontvangen maar ook zeker niet in de laatste plaats voor uw gebeden.


Hartelijke groeten,

Jurgen, Katja, Vanya, Issa, Abbey, Dani & Siemen Hofmann


BELANGRIJK VERZOEK AAN ONZE ONDERSTEUNERS

In verband met nieuwe Nederlandse belastingwetgeving, verzoeken we onze sponsors om voortaan giften over te maken o.v.v. de projectnaam 'Zendingswerk Madagaskar', aangezien giften op naam voortaan niet meer belasting aftrekbaar zijn voor de gever.

Via Africa Inland Mission – Nederland
IBAN: NL91 RABO 0155 6577 12
T.a.v.: 'AIM International' te Rhenen
O.v.v.: Project Zendingswerk Madagaskar

Of via Stichting Bijbelclub:
IBAN: NL43INGB00041 76648
T.a.v.: Stichting Bijbelclub, Den Helder.
O.v.v.: Project Zendingswerk Madagaskar
Volg ons: Deel deze nieuwsbrief:
google+ rss-feed google+ Facebook Facebook Share this page Facebook