Kunt u dit bericht niet goed lezen? Klik dan hier. pdf Print
Nieuwsbrief maart 2015 van Jurgen en Katja
In deze brief
Werk;

Blije verrassing;

Madagaskar;

Het financiële plaatje.
Gebedspunten
  1. Bid dat Jurgen tijd zal vinden voor zijn studie.

  2. Bid voor een goed verloop van de Katja's zwangerschap.

  3. Bid dat onze financiën op korte termijn in orde komen.

  4. Vraag de Heer wat u mag/kunt bijdragen.
Contact
Jurgen & Katja Hofmann
Vanya, Issa, Abbey & Dani

Van Galenstraat 45
1782 ET Den Helder
Nederland

www.jurgenenkatja.nl
contact@jurgenenkatja.nl
Geven?
Via een online formulier

Door middel van een: Incassomachtiging


of zelf:

IBAN: NL91 RABO 0155657712
'AIM International' te Rhenen
O.v.v. : Familie Hofmann

Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar

finance.nl@aimint.org
Tel.: 0317-712467

Nieuwsbrief maart 2015

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Inmiddels zitten we alweer in de derde maand van 2015. De tijd gaat snel!

Werk

Jurgen heeft weer werk gezocht. Hij werk nu via een uitzendbureau in een groentefabriek. Hij heeft regelmatig goede gesprekken met collega's over het geloof en zending. Er werken veel buitenlanders wat het erg leuk maakt. Moeilijker is het om genoeg vrije tijd te vinden om de laatste modules van zijn opleiding af te ronden.

Een blije verrassing

Het nieuwe jaar kwam ook met een mooie verrassing. Nadat Katja zich al een periode niet zo lekker voelde kwamen we eind januari tot de blije ontdekking wat hiervan de oorzaak was... We verwachten een vijfde kindje! U begrijpt dat we even een privé feestje hadden. De andere kinderen sprongen een gat in de lucht toen ze het hoorden. Daarna hadden ze wel een meningsverschil over of het nu een jongetje of meisje moest worden. Tja, dat wordt afwachten voor ze. Eind juli zal het duidelijk worden.

De baby groeit goed, enkel is het op dit moment de vraag of de bevalling via de natuurlijke weg kan plaats vinden. Bij de laatste echo leek de placenta namelijk 'deels' de uitgang te blokkeren. We stellen uw gebed hiervoor zeer op prijs.

Madagaskar

Nog steeds staat ons leven in het teken van een uiteindelijk vertrek naar Madagaskar. In het licht van Katja's zwangerschap zien we ook dat het uiteindelijk helemaal niet zo erg was dat we in januari nog niet konden vertrekken. Nu mogen we het nieuwe familielid te midden van familie en vrienden, in alle rust, welkom heten.

Dit maakt natuurlijk niet dat we stoppen met de voorbereidingen voor ons vertrek. We zien ook dat steeds meer mensen achter ons gaan staan in deze missie. In de gesprekken merken we dat men niet altijd op de hoogte is van het werk dat wij daar gaan doen. Daarom zullen we dat hier nog eens kort uiteen zetten.

De eerste periode
Het Tana-Focus team is het team waar we deel van mogen gaan uitmaken. Het doel van dit team is het trainen van plaatselijke christenen zodat deze uiteindelijk als zendelingen gaan werken onder hun eigen mensen en op termijn zelfs in de landen van oorsprong (met name Indonesië). Dit team opereert in en rond Antananarivo (Tana), de hoofdstad van Madagaskar.

Het voordeel van het werk in het Tana-Focus team is dat we gelijk ondergedompeld worden in de cultuur en taal van Madagaskar. De bedoeling is dat we deze eerste periode vlakbij Tana, tussen de boeren gaan wonen. Op het platteland wordt vooral Malagasi gesproken. Dat is de taal die we in eerste instantie moeten gaan leren. Dit zal vooral gedaan worden door veel contact te hebben met de lokale mensen. Naar verwachting zal deze periode het eerste jaar bestrijken.

Op termijn
Er zijn nog acht onbereikte bevolkingsgroepen waarvan sommigen open lijken te staan voor zendelingen. Naast ons werk in het Tana-Focus team zullen we, samen met de teamleider, gaan onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor nieuwe teams onder deze groepen.

Als er eenmaal een goede opening is zullen we bij die mensen gaan wonen zodat we kunnen gaan onderzoeken wat ze, behalve het Evangelie, nodig hebben: zaken als agrarisch advies, medische zorg, onderwijs enzovoorts. Dat betekent dat er vanaf dat moment actief gezocht gaat worden naar geschikte mensen voor zo'n team (boeren, evangelisten, medisch personeel, onderwijzers enz.). In de tussentijd zullen wij ons opnieuw vertrouwd moeten gaan maken met de lokale mensen en hun dialect (dat weer heel anders is dan het standaard Malagasi). Verder zullen we vriendschappen opbouwen, gewoonten bestuderen en ingangen voor het Evangelie gaan zoeken. U begrijpt dat dit niet van de ene op de andere dag zal lukken en wij verwachten dan ook dit voor lange termijn te gaan doen.

Soms vragen mensen zich wel eens af of het werk dat wij willen gaan doen écht zo belangrijk is. Als deze vraag u ook bezig houdt raden wij u aan om het artikel 'Waarom zending er toe doet' en het getuigenis van Emy (Onder de Mangoboom) te lezen: http://jurgenenkatja.nl/?p=18.

Het financiële plaatje

Salaris
Sommige mensen denken dat Africa Inland Mission (AIM) ons een loon betaalt. Dit is niet het geval. AIM werkt met vrijwilligers en faciliteert het werk. Een ander misverstand is dat onze kerk alles betaalt. Ook dit klopt niet. De kerk als stichting geeft wel een vaste bijdrage, maar het grootste gedeelte van ons loon zal moeten voortkomen uit giften van familie, vrienden, mede-gelovigen en andere betrokkenen.

Fonds
We zijn dankbaar dat er nu al mensen zijn die ons maandelijks ondersteunen. Dit geld komt in een fonds dat op onze naam staat. Het geld, dat we nu al ontvangen, wordt opgespaard en zal gebruikt worden om straks onder andere inentingen, visa, vliegtickets en de nodige inboedel (bedden, stoelen, kookgerei etc.) te kunnen betalen. Het geld dat hiervoor niet gebruikt wordt blijft in ons fonds staan en kan bijvoorbeeld aangesproken worden om een gat in de begroting op te vangen of voor onvoorziene uitgaven. Dus nogmaals: Het geld komt écht bij ons terecht en blijft niet ergens aan de beruchte 'strijkstok' hangen!

Toezeggingen
Begin februari 2015 was er ongeveer 52% aan toezeggingen gedaan. Om te kunnen vertrekken naar Madagaskar moeten we zo'n 90% aan toezeggingen hebben. Een deel van de 52% wordt al maandelijks overgemaakt en een ander deel is toegezegd. Met 'toezeggen' bedoelen we dat mensen beloofd hebben om ons te gaan ondersteunen vanaf een bepaalde datum. Deze toezeggingen zijn heel belangrijk omdat dit de enige manier is om te weten of we straks genoeg hebben. Zit u er aan te denken om ons straks te gaan ondersteunen? Dan zou het goed zijn om dit te laten weten zodat we samen met AIM weten waar we staan in de begroting.

Tot slot

We zien er naar uit hoe dit nieuwe jaar zich gaat ontvouwen. Ons gebed is dat we samen met u het mooie werk mogen gaan doen dat voor ons ligt.

Via onze website kunt u meer informatie vinden. Ook kunt u onze DVD bekijken of onze folder lezen. Beide sturen wij u graag (kosteloos) toe. U mag ons natuurlijk ook altijd persoonlijk benaderen, we staan u graag te woord.


Hartelijke groeten,

Jurgen, Katja, Vanya, Issa, Abbey, Dani & ... Hofmann
Volg ons: Deel deze nieuwsbrief:
google+ rss-feed google+ Facebook Facebook Share this page Facebook

Copyright © 2015 jurgenenkatja.nl. All rights reserved. Klik hier om af te melden