Dit is een nieuwsbrief van Jurgen en Katja Hofmann.
Klik dan hier.
september 2013
In deze brief
Lidmaatschap van AIM

Bestemming

Oriëntatiecursus
Gebedspunten
Bid voor:
  1. dat we zijn aangenomen als leden van AIM;

  2. voor Gods leiding ten aanzien van waar we mogen dienen in Afrika;

  3. de oriëntatiecursus in april.
Contact
Jurgen & Katja Hofmann
Vanya, Issa, Abbey & Dani

Van Galenstraat 45
1782 ET Den Helder
Nederland

www.jurgenenkatja.nl
contact@jurgenenkatja.nl
Geven?
Door middel van een: Incassomachtiging

of anoniem:
ING 4176648
t.n.v. St. Bijbelclub
o.v.v. fam. Hofmann
Afmelden
Klik hier om af te melden
Volg ons
google+ rss-feed google+ Facebook Facebook google+
Delen
Facebook Facebook google+ Share this page
Nieuwsbrief in ander formaat
pdf Print
Nieuwsbrief Maart 2014

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Lidmaatschap van AIM

In oktober zijn we in Engeland gewenst voor het eindgesprek met de directeur van Africa Inland Mission (AIM) Europa, de personeelsdirecteur en zijn collega. Het was een positief onderhoud en na afloop kregen we te horen dat we zijn aangenomen als lid van AIM, voor ons een belangrijke mijlpaal! Lid zijn van AIM betekent voor ons dat we ingebed zijn in een organisatie met meer dan 100 jaar ervaring met zendingswerk in Afrika.

Bestemming

Wat betreft onze bestemming in Afrika is het spannend. Begin deze maand hebben we informatie over 5 verschillende projecten in 4 verschillende landen gekregen: Kenia, Madagaskar, Namibië en Mozambique. Met de personeelsdirecteur hebben we van gedachten gewisseld over de geschiktheid van de projecten: Is het mogelijk om er met een gezin heen te gaan? Sluit het project aan bij ons verlangen om mensen te bereiken met het evangelie? Kunnen we er dienen met de bekwaamheden die God ons gegeven heeft?

Een project in Mozambique sprong er voor ons uit. Het ging om werk onder een voornamelijk animistische bevolkingsgroep, wat wil zeggen dat ze voorouders vereren en/of geloven in natuurgeesten. Veelal gaat dit gepaard met angsten. Ziekten of andere tegenspoed worden al snel toegekend aan geesten. Medicijnmannen hebben dan ook een flinke vinger in de pap. We lieten onze interesse blijken toen bleek dat er toch geen vacatures waren op dit project.

Deze week echter kregen we informatie over een soortgelijke mogelijkheid, nu echter op Madagaskar. Binnenkort ontvangen we daarnaast nog nieuws over enkele projecten die nog in de kinderschoenen staan. We de komende tijd dus veel om over na te denken en te bidden. Bidt u met ons mee?

Oriëntatiecursus

In april gaan we opnieuw naar Engeland. We zijn uitgenodigd voor een meerdaagse oriëntatiecursus voor nieuwe leden van AIM. We krijgen informatie over de organisatie en praktische handvatten voor het werken in Afrika. Onderwerpen die de revue zullen passeren zijn: persoonlijke veiligheid, gebed, hoe blijf je (geestelijk en psychologisch) gezond en hoe om te gaan met culturele verschillen.

De cursus is niet alleen voor volwassenen, de kinderen hebben een apart programma. Een kinderwerker gaat met hen in gesprek, geeft hen informatie over wat leven in Afrika voor hen kan inhouden en geeft zodoende een stukje begeleiding. We zijn erg blij dat de kinderen deze aandacht krijgen.

U zult begrijpen dat dit spannende tijden voor ons zijn. We vinden het dan ook erg fijn als u ons in uw gebeden wilt noemen.Hartelijke groeten,

Jurgen, Katja, Vanya, Issa, Abbey & Dani Hofmann


Copyright © 2014 jurgenenkatja.nl. All rights reserved.