Dit is een nieuwsbrief van Jurgen en Katja Hofmann.
Kunt u de inhoud van deze mail niet goed lezen? Klik dan hier.
header
                                                                   
In deze brief
verloop van de studie
dagelijks leven
zendingsorganisatie
     
Gebedspunten
Bid:

1.
voor een ontspannen tijd richting onze vakantie in Nederland begin april. Jurgen heeft veel hooi op zijn vork!;

2. voor wijsheid en Gods leiding in het nadenken over een eventueel lidmaatschap van AIM;

3. dat we voldoende sponsors zullen vinden om deze studie- en voorbereidingsperiode financieel door te komen.
 
Contact
Jurgen & Katja Hofmann
Vanya, Issa, Abbey & Dani

West Farm Cottage
Aston Eyre, Bridgnorth
Shropshire WV16 6XB
Engeland

www.jurgenenkatja.nl
contact@jurgenenkatja.nl
                 
Geven?
ASN Bank 70.77.63.703
t.n.v. fam. Hofmann
of anoniem:
ING 4176648
t.n.v. St. Bijbelclub
o.v.v. fam. Hofmann
                          
Afmelden
Klik hier om af te melden
           
 
pdfrss-feed             
Nieuwsbrief Februari 2012

Beste familie, vrienden en bekenden,

Het is dit keer wel heel speciaal om onze nieuwsbrief te schrijven. Toen we onze vorige nieuwsbrief verstuurden, in november 2011, waren we nog maar een paar maanden in Engeland. Nu is dat al bijna een half jaar en kijken we zelfs uit naar een korte vakantie in Nederland rond Pasen. Wat hebben we in korte tijd veel indrukken opgedaan!

Verloop van de studie

Het was best wel spannend voor Jurgen om de studie aan de bijbelschool te beginnen. Gaan studeren in een ander land, in een andere taal en op academisch niveau is toch een hele stap. Jurgen heeft dan ook ontzettend hard gewerkt voor de goede cijfers die hij het eerste trimester heeft gehaald.

Inmiddels is het tweede trimester in volle gang. Jurgen volgt de vakken 'Studie van het Nieuwe Testament' en 'Evangelisatie in de toekomst'. Behalve 2 schriftelijke opdrachten voor ieder vak, zijn er ook 4 stages te vervullen, een hele kluif! Het wordt een uitdaging om het allemaal op tijd gedaan te krijgen. Gelukkig is de eerste opdracht inmiddels ingeleverd en is Jurgen al aardig gevorderd met 2 andere opdrachten.

Het dagelijks leven op de boerderij

Niet alleen Jurgen maakt vorderingen in zijn studie, de kinderen doen dat ook. Het is een voorrecht als ouders zo betrokken te kunnen zijn bij het onderwijs van je kinderen. Je ziet ze groeien! Vanya (7) geniet ontzettend van het geschreven woord, of dat nu lezen of zelf schrijven is. Kort geleden heeft ze haar eigen boekje geschreven met als titel 'Goudlokje en de aardige stiefmoeder'. Issa (5) geniet enorm van tekenen en kan dat erg goed. Hij tekent dingen uit het dagelijks leven, maar ook piraten zijn een favoriet thema.

Onze jongste telgjes worden ook al groot. Abbey (3) vindt het steeds leuker om bij Issa's lessen te zitten. Ze kijkt mee naar de plaatjes in boeken en luistert goed naar wat er wordt verteld. Dani (bijna 1) kan inmiddels aardig lopen en klimmen. Hij zwaait 'da - a' met zijn handje en wil 'die' drinken.

De doordeweekse ochtenden zijn gevuld met theoretische lessen. 's Middags genieten we samen van dingen als tekenen of knutselen, wetenschapsproefjes, gym, buiten spelen, het huis schoonmaken of tuinieren. Er is buiten steeds wel wat te beleven: er worden kalfjes geboren, papa is hout aan het hakken en soms mogen de kinderen even in de trekker zitten.

Zendingsorganisatie

Op 4 februari jl. heeft Jurgen een seminar bijgewoond van zendingsorganisatie Africa Inland Mission (AIM). AIM is een grote professionele organisatie met een geschiedenis van meer dan honderd jaren zending in Afrika. We zijn door het seminar erg bemoedigd en hebben veel informatie gekregen over de steun die AIM zendelingen en hun achterban kan bieden. Het klinkt allemaal zeer positief.

De komende tijd willen we ons bezinnen op eventuele vervolgstappen. Aansluiting bij AIM zou betekenen dat we eerst een lidmaatschap moeten aanvragen, bij aanvaarding zou een oriëntatie volgen op de mogelijkheden op het zendingsveld, om vervolgens gerichte voorbereidingen te treffen op een specitieke taak op het zendingsveld. Aansluiting bij AIM zou betekenen dat we ons uitsluitend richten op zending in Afrika, het werkveld van AIM.

Rond Pasen zijn we even terug in Nederland. In die periode willen we met familie, vrienden, thuisfrontcommissie en kerkleiding van gedachten wisselen over de richting die we mogelijk in gaan slaan. Wilt u meer lezen over AIM? Dat kan op www.aimint.org/eu.

Tot slot bedankt voor al uw gebeden, kaarten en giften. We zijn zeer bemoedigd door uw steun! Het is ontzettend fijn niet alleen te weten dat we er niet alleen voor staan - maar het ook te ervaren!


Hartelijke groeten,

Jurgen & Katja,
Vanya, Issa, Abbey & Dani Hofmann
                                                     
footer