Dit is een nieuwsbrief van Jurgen en Katja Hofmann.
Kunt u de inhoud van deze mail niet goed lezen? Klik dan hier.
header
                                                                                                                                                                                                                                          
In deze brief
verslag verhuizing
wennen
bijbelschool en thuisonderwijs
woord van dank
     
Gebedspunten
Bid:

1.
voor de studie van Jurgen aan de bijbelschool en het thuisonderwijs van de kinderen;

2. dat we de komende donkere periode van herfst en winter goed door zullen komen;

3. dat we voldoende (financiële) steun voor de studieperiode mogen ontvangen.
 
Contact
Jurgen & Katja Hofmann
Vanya, Issa, Abbey & Dani

West Farm Cottage
Aston Eyre, Bridgnorth
Shropshire WV16 6XB
Engeland

www.jurgenenkatja.nl
contact@jurgenenkatja.nl
                 
Geven?
ASN Bank 70.77.63.703
t.n.v. fam. Hofmann
of anoniem:
ING 4176648
t.n.v. St. Bijbelclub
o.v.v. fam. Hofmann
                          
Afmelden
Klik hier om af te melden
           
 
pdfrss-feed             
Nieuwsbrief November 2011

Beste familie, vrienden en bekenden,

Op het moment dat wij dit schrijven zijn we zo´n 10 weken in Engeland. Wat is de tijd hard gegaan! Hieronder vertellen we u kort hoe het ons de afgelopen maanden is vergaan.

De verhuizing

Op zaterdag 3 september hebben we de oversteek naar Engeland gemaakt. 's Ochtends vertrokken we vanuit ons oude huis naar de boot in Hoek van Holland, om de volgende dag in alle vroegte aan te komen in Engeland. We hebben een goede en gezellige reis gehad. De lange voorbereiding en hulp van u allen hebben daar zeker aan bijgedragen.

Wennen

We zijn nu volop aan het wennen. We moeten niet alleen wennen aan de Engelse cultuur, maar vooral ook aan het feit dat zoveel wat bekend is en zovelen die dierbaar zijn, achtergebleven zijn. Vooral in aanloop naar de feestdagen toe valt dat niet altijd mee. Het is hier (we wonen tussen de heuvels) vroeg donker, zodat we nu veel binnen zijn. Opgelucht kunnen we u schrijven dat Sinterklaas ook dit jaar onze schoenen weer heeft gevonden!

Gelukkig genieten we ook volop van onze nieuwe situatie. Alles in huis staat in het teken van leren: Jurgen studeert, de kinderen leren en Katja geeft les. We leren en studeren dus samen! We zijn daarnaast erg dankbaar voor de plaats waar we wonen. Je kunt hier prachtig wandelen en de kinderen hebben volop de ruimte om buiten te spelen. Inmiddels leren we steeds meer mensen kennen in het dorp, in de kerk en op de zwemclub.

De bijbelschool en het thuisonderwijs

Eind september is Jurgen begonnen met zijn bijbelschool. Tot de Kerst staan er 2 vakken op het menu: studie van het Oude Testament en Geest en Kerk in missiecontext. Voor beide vakken heeft Jurgen al een essay geschreven, waarvan de cijfers nog niet bekend zijn. Wie het leuk vindt kan de essays lezen op onze website, op de welkomstpagina onder ´De eerste essays'.

We zijn erg blij met de keuze voor de Trinity School of Theology. Het onderwijs is kleinschalig en de begeleiding van de studenten is goed. Het contact met andere studenten en de staf van de school is hartelijk. Jurgen gaat iedere week van maandag op dinsdag naar school, waar hij logeert bij een medestudent. De rest van de week studeert Jurgen thuis.

In de klas bij juf mama gaat het ook goed. We genieten van het samenzijn en het samen leren en lezen. Het is een uitdaging om alle vakken (Nederlandse en Engelse) gedaan te krijgen en alle kinderen de aandacht te geven die ze nodig hebben, maar dat lukt steeds beter. Regelmatig is er tijd voor leuke uitstapjes, waar we ook veel van leren.

Een woord van dank

We zijn dankbaar voor iedere blijk van medeleven in de afgelopen periode. Het doet ons goed te ervaren dat we er in dit alles niet alleen voor staan. We zijn erg blij met de post die we hebben ontvangen!

Een speciaal woord van dank gaat uit naar degenen die ons financieel een hart onder de riem hebben gestoken via de Stichting Bijbelclub. Giften via de Stichting zijn anoniem, dus helaas kunnen we u niet persoonlijk bedanken.

Blijft u voor ons bidden in de donkere, korte dagen van de herfst en de winter?

Hartelijke groeten,

Jurgen & Katja,
Vanya, Issa, Abbey & Dani Hofmann
                                                     
footer