Jurgen & Katja Hofmann

Inburgering: oogstfeest (oktober 2011)

zaterdag 8 oktober 2011

We raken al meer ingeburgerd in Aston Eyre. We hebben onze weg gevonden naar de supermarkt, de kerk, de school, de bibliotheek en zo verder. We voelen ons er prettig bij dat we al meer weten hoe of wat.

Dat het nu herfst is heeft ons een prima gelegenheid geboden kennis te maken met onze buren van het dorp. Eind september was er in het oude Anglicaanse kerkje tegenover ons huis (stamt uit de twaalfde eeuw) een speciale dankdienst voor de oogst. Zo'n 30 mensen bezochten de dienst en na afloop konden we kennismaken met de pastoor en met een aantal van onze buren.

Gisteravond waren we bij het sociale aanhangsel van de herfstviering: de herfstmaaltijd, gevolgd door een 'Ceilidh'. Een Ceilidh, zo weten we inmiddels, houdt in dat jong en oud zich vermaken op de dansvloer. Jawel: volksdansen! Het was ontzettend gezellig en we hebben ons goed vermaakt.

Later deze maand wordt er in de Baptistengemeente die we zondags bezoeken ook een speciale herfstdienst gehouden, dan meer gericht op hulp aan de behoeftige medemens. We leren ook in de kerk al meer mensen kennen en de kinderen maken er vrienden.

 
Copyright © 2010-2019 jurgenenkatja.nl. All rights reserved.
URL: http://www.jurgenenkatja.nl/?p=66