Jurgen & Katja Hofmann

Voorbereiding kinderen (juli 2011)

Het afscheidsseizoen is voor de kinderen in volle gang. Op 22 juli nemen Vanya en Issa afscheid op de basisschool en eind augustus volgt nog een afscheid op de zondagsschool. Natuurlijk gaat het afscheid gepaard met de nodige feestelijkheden: trakteren en een feestje. 

De kinderen denken en doen actief mee met de verhuizing. Er worden beslissingen genomen over wat er met diverse spullen moet gebeuren en ze helpen met opruimen, inpakken en dozen versjouwen. 

We besteden deze periode veel aandacht aan de emitionele begeleiding van de kinderen. We maken daarbij gebruik van een speciaal doeboek voor kinderen die gaan emigreren ('Op reis naar Anderland' van de Wereldschool). In het boek staan goede ideeën en de tekst geeft aanleiding tot gesprekken.

Voor de kinderen geeft de emigratie dubbele gevoelens: het is leuk omdat het spannend is, maar ook niet leuk omdat je dan je vrienden niet meer (zo vaak) ziet.

Wij voelen ons als ouders erg bemoedigd door de initiatieven van anderen om het afscheid voor de kinderen te vergemakkelijken, zo zien de kinderen dat er door veel mensen naar hen wordt omgezien.

 
Copyright © 2010-2019 jurgenenkatja.nl. All rights reserved.
URL: http://www.jurgenenkatja.nl/?p=60